[RO] Raciu - Renii lui Moș Crăciun

Data şi locul: 19.12.2014, Biblioteca Comunală Raciu/Școala Gimnazială Raciu

Denumire eveniment: ,,Renii lui Moș Crăciun”

Număr de participanţi: 84

Grup ţintă: 36 elevi cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani din comuna Raciu

Materiale distribuite:  cadouri de la Moș Crăciun

Mesaje de comunicare: În pragul sărbătorilor de iarnă, răspândește spiritul Crăciunului să devenim mai buni!

Scurta descriere a activităţii:

Biblioteca Comunală Raciu a organizat vineri, 19 decembrie 2014, ora 10:30,  în colaborare cu Școala Gimnazială Raciu, activitatea "Renii lui Moș Crăciun", eveniment desfășurat în cadrul proiectului ,,Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa”, finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania.
La eveniment au participat 20 de elevi de la Şcoala Gimnazială Raciu, din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a.

Iată că a mai trecut un an, iar pentru cei mici vacanţa de iarnă mult aşteptată a sosit. Pentru a nu ne despărţi brusc unii de alţii, elevi şi profesori, am organizat o mică scenetă Renii lui Moș Crăciun pregătită în penultima săptămână, de cei mici.
Elevii care fac parte din grupul ţintă au devenit pentru o zi actori și au intrat în pielea personajelor din scenetă și astfel, au poposit la noi la activitate Moș Crăciun, Zâna Clopoțica, Luna, Zâna Clopoțel, Vrăjitorul, Luna, patru reni, șase spiriduși și patru pitici.
Protagoniştii scenetei au uitat de emoţii şi inhibiţii şi au prezentat în faţa unui public format din  colegi şi cadre didactice momentele neplăcute prin care au trecut renii lui Moș Crăciun atunci când au fost vrăjiți de Vrăjitorul cel rău. Dar, cu ajutorul Zânelor, spiridușilor și al piticilor, care au reușit să-l înduplece pe vrăjitor, renii și Moș Crăciun au reușit să ajungă la toți copiii în seara de Crăciun.

Elevii şi-au jucat perfect rolurile şi au reuşit să capteze, până la final, atenţia spectatorilor care au umplut sala festivă a Școlii Gimnaziale Raciu.
Aplauzele primite şi darurile din partea Moşului Crăciun au fost pentru ei recunoaşterea succesului scenetei.