[RO] Bilciuresti - “Hai sa vorbim despre teama,emotii si curaj”

DATA ȘI ORA : Miercuri, 10 decembrie, ora12.00, Biblioteca Comunală Bilciuresti

DENUMIRE EVENIMENT : “Hai sa vorbim despre teama,emotii si curaj”

NUMĂR DE PARTICIPANȚI: 30

GRUP ȚINTĂ :  15-20 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani înscriși în proiect

MATERIALE DISTRIBUITE: coli, pixuri.

MESAJ DE COMUNICARE : Atât bucuria, cât și veselia înviorează, dar una spiritul și alta simțurile. - E. Cioran

SCURTĂ DESCRIERE A EVENIMENTULUI :
Miercuri, 10decembrie 2014, Biblioteca Comunală Bilciuresti organizat evenimentul   la care a participat si D-nul Metodist Vladut Andreescu.      “Hai sa vorbim despre teana,emotii si curaj. In cadrul proiectului “ Rețea de centre de educație nonformală pentru viață în mediul rural din Dâmbovița”. Astfel, participanții au fost familiarizați cu o nouă metodă de activitati-  care presupune implicarea directă a spectatorului în experiența propusă, prin parcurgerea unui traseu alcătuit dintr-o succesiune de momente dezvoltate, în general pe o anumită temă. Așadar, tinerii au fost implicati in  activitati cum ar fi :scaunele distractive,mingia de foc ,pomul.

Am propus sa vorbim mai intai despre teamrile voastre creand impreuna,,Copacul fricii’’.Am desenat pe tabla doii copacii ,in care am lipit frunze cu temeri curaj si emotii.Fiecare copil a lipit cate  doua frunze cu ce au simtit ei.Exercitiul ii ajuta pe copii sa simta ca au mai mult control asupra propiilor trairi,ca le poate folosi pentru a optine rezultate pozitive si ca toti trecemprin starimai mult sau mai putin placute.
”Am realizat cu elevii Copacul fricii-Copacul curajului.A fost extraordinar !Am mai facut un paspentru dezvoltarea noastra emotionala si cunoasterea personala.

Au pus patru  scaunele si muzica si au facut un cerc la intrerupera melodiei copii trebuia sa se aseze pe scaune cel care ramanea in picioare iesea afara.

Activitatea  experimentată în cadrul evenimentului de astăzi - este  ” - un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creşte conştienţa şi comportamentele pozitive pentru copiii cu deteriorări senzoriale, dar care poate fi folosită şi pentru o simplă testare a simţurilor. Coordonarea  cauză-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului şi relaxarea.