Biblioteca "Ion Heliade Rădulescu" Dâmboviţa

Catalog online

Caută în baza de date Liberty cu peste 300.000 de volume.

Animaţie culturală

Evenimente, activităţi culturale, expoziţii

Actiuni si evenimente

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte organizează vizionare de documentare creative, în cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania ediţia a 3-a.

Vineri, 7 aprilie 2017, ora 17.00, va rula filmul „FC Roma”, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa (Str. Stelea, Nr. 2).

Rezumat:

”FC Roma” este un documentar tragi-comic despre un club de fotbal, care aproape a câştigat o ligă din Cehia, în ciuda faptului că membrii echipei au intrat pe teren doar de câteva ori.

Echipa protagonistă a documentarului – FC Roma – este o echipă atipică, nu prin componenţa sa, ci prin faptul că toţi membrii ei sunt discriminaţi de celelalte echipe, care preferă să nu se prezinte la meciuri, doar ca să nu fie în preajma unui grup de romi. Când FC Roma joacă finalmente împotriva altora, primeşte ca bonus insulte şi menţiuni repetate despre Hitler. Acesta este dimensiunea rasismului în Republica Cehă, explorată în acest film nu doar pe terenul de fotbal, ci şi în cluburi şi în viaţa de zi cu zi a jucătorilor. Din păcate, tristeţea, umorul şi absurditatea situaţiei în care se găseşte FC Roma sunt, poate prea familiare nouă în România. 

Premii şi festivaluri:

2016 - Karlovy Vary International Film Festival, Cehia 

2016 - Jihlava International Documentary Film Festival, Cehia 

2016 - DocsDF, Mexic 

2016 – One World International Human Rights Documentary Film Festival Praga

2016 - This Human World Film Festival, Austria 

2016 - Minsk International Film Festival „Listapad“, Belarus

2017 – Festivalul de Film Documentar şi drepturile omului One World Romania