Biblioteca "Ion Heliade Rădulescu" Dâmboviţa

Catalog online

Caută în baza de date cu peste 300.000 de volume.

Animaţie culturală

Evenimente, activităţi culturale, expoziţii

Actiuni si evenimente

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița se alătură și anul acesta Parteneriatului Educațional Național „Prietenie …pe o… sfoară...virtuală inițiat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov (2 aprilie – 15 iunie 2021). Aflat la cea de-a noua ediție, acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Sunt încurajate să se alăture bibliotecile publice, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului.

Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui PETRE ISPIRESCU. Organizatorii vor asigura ateliere de lectură și vor pune la dispoziția participanților materialele necesare (prezentare, conținut, fișe de lucru). Numele parteneriatului, „Prietenie …pe o … sfoară...”, a fost inspirat de activitatea practică care însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară. Dată fiind situația de anul acesta, desenele nu se vor mai trimite prin poștă, ci se vor realiza expoziții, pe sfoară, în cadrul bibliotecilor.

Fiecare partener va trimite 3 - 5 fotografii de la activităţi şi expoziţii), organizatorului, respectiv Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret - Brașov, în vederea realizării unei expoziții virtuale, finale.

Persoane de contact (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița):
- Petre Camelia (Filiala pentru Copii „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești) Telefon secție: 0245634112
- Rotaru Florina și Rusu Raluca (Sala Multimedia Internet) Telefon secție: 0730022327.